Bećkovićeva: Moj sin nije narko diler

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bećkovićeva: Moj sin nije narko diler

BEOGRAD - Autorka emisije "Utisak nedelje" na TV B92 Olja Bećković obratila se danas javnosti, jer, kako kaže, "list Kurir već nekoliko dana vodi besomučnu hajku protiv mene, utiskujući najstrašniji žig našeg vremena na čelo mog maloletnog sina, proglašavajući ga ni manje ni više, nego narkodilerom."

Da je moje dete narkodiler je notorna ljudožderska laž, naglasila je ona. Istina je da je moj sin sa još nekoliko dečaka u dvorištu pored škole >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pušio marihuanu i da su posle prijave stanara dečaci privedeni u policijsku stanicu Stari grad, kaže Olja Bećković.

Dežurni inspektori su saslušali dečake, sačinjen je zapisnik u kome postoje svi iskazi, kao i količina zaplenjene marihuane.

Sve što je upisano u zvanični dokument, bilo bi dovoljno da se uzbuni zdrav razum, ali ne i "Kurir", naglasila je ona, dodavši da je "njima trebalo mnogo više".

Kurir: Relativizovanje problema

Redakcija Kurira apeluje na državne organe i javnost da se prema problemu narkomanije među decom odnose sa primerenom pažnjom i u skladu sa zakonom, saopštio je ovaj dnevni list i ocenio da "navodi novinarke Olje Bećković i TV B92 predstavljaju relativizovanje problema i prebacivanje 'lopte' na drugi teren".

"Uz potpuno razumevanje za roditeljska osećanja novinarke Olje Bećković i njen emotivan odnos u ovom slučaju, kao i interes vlasnika TV B92, ipak moramo da podsetimo javnost da su državni organi dužni da se bave činjenicama", stoji u saopštenju Kurira.

Prema oceni Kurira, "navodi novinarke Olje Bećković i TV B92 predstavljaju relativizovanje problema i prebacivanje 'lopte' na drugi teren".

"Naša namera je da se srpskoj javnosti skrene pažnja na problem narkomanije među školskom decom", objašnjava se u saopštenju Kurira.

U saopštenju, koje je potpisao odgovorni urednik Rade Jerenić, ocenjuje se da su "smešne" tvrdnje kako su navodi ovog lista "upereni protiv demokratskih načela i da predstavljaju vid odmazde prema nezavisnim medijima i novinarima".

Pozivajući se na izvore iz ove policijske stanice, list je objavio spisak laži. Nemam tu pamet da razumem zašto su ljudi iz MUP-a Stari grad poštedeli javnost istine skrivajući zapisnik, koji demantuje sve objavljene navode, pita Olja Bećković. "Moj sin nikome nije učinio nikakvo zlo. Sve što je uradio, uradio je sebi. Ostalo su uradili njemu. Boreći se protiv narkomanije , "Kurir" je jedno dete prikucao na stub srama proglašavajući ga narko bosom."Sada mogu da odahnu pravi narko dileri čije su žrtve moj sin i mnoga deca u školskim dvorištima, naglasila je ona.

Mogu da odahnu i svi roditelji dece koja idu u gimnaziju "Ruđer Bošković". Biće pošteđeni da njihova deca imaju posla sa tim zločincem.

Verujući više "Kuriru", nego zdravom razumu, u svojoj pedagoškoj misiji, rukovodstvo škole se osetilo obaveznije prema decoubicama, nego prema deci. Istog jutra kada je taj ugledni list otkrio narko dilera, direktor te škole me je obavestio da zbog zaštite ugleda škole treba da poništimo ugovor, piše Olja Bećković.

Ispisali su ga, sedam dana pošto su ga upisali. Da li se to kaže: otpisali su ga? Moj sin Luka Višnjić (15) i ja se nadamo da se tako ne kaže. Verujemo da ima gimnazija u kojima su zainteresovaniji za budućnost dece, nego za budućnost "Kurira", kaže na kraju saopštenja Olja Bećković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.