Izvor: Piplmetar.rs, 02.Okt.2022, 22:31

Bećirović i Komšić sve izvesnije ulaze u Predsedništvo, Cvijanović ispred Šarovića: Prvi preliminarni rezultati izbora u BiH

Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR
Na uzorku od 74 posto što je 642.103 glasa, za člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda vodi Denis Bećirović kandidat ujedinjene opozicije sa 235.627 glasova dok je iza njega Bakir Izetbegović (SDA) sa 164.597 glasa, a Mirsad Hadžikadić (Koalicija Država) na trećem je mestu sa 19.962 glasova.
To znači da je Bećirović u prednosti nad Izetbegovićem za 71.030 glasova.
Kada je reč o članu Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u prednosti je Željko Komšić (DF) sa 155.396 glasova, a iza njega je Borjana Krišto sa 66.521 glasova.


Komšić ispred Krišto vodi sa 88.875 glasova.
Prema podacima Centralne izborne komisije izlaznost je bila 1.644.044 glasa (50 odsto), što je pad od četiri odsto u odnosu na prošle opšte izbore.
Prema podacima Centralne izborne komisije u trci za Predstavnički dom Federacije BiH situacija je sledeća: SDA: 34 odsto, HDZ BiH 14 odsto, SDP 12 odsto, DF 10 odsto, NiP 10 odsto, NS četiri odsto, NES četiri odsto, SBB dva odsto, HDZ 1990 dva odsto, SzBiH dva odsto.
Nationwide Presidency
Bosniak Member


Bećirović (SDP): 55%


Izetbegović (SDA): 41%



Croat Member


Komšić (DF): 67%


Krišto (HDZ BiH): 33%
Serb Member


Cvijanović (SNSD): 60%


Šarović (SDS): 35%



➤ Vote depend: 65%|?


➤ Source: SDA|SNSD#izbori2022 #Izbori2022 #izboriuBiH pic.twitter.com/gpVBSC6k43
— Bosnia and Herzegovina Elects (@BiH_Elects) October 2, 2022
Razlika u korist Denisa Bećirovića je sada preko 30.000 glasova. Željko Komšić ima preko 40.000 glasova prednosti u odnosu na Borjanu Krišto. pic.twitter.com/pRztgRiuzW
— Istraga.ba (@IstragaB) October 2, 2022
At this stage in the evening it’s taking a look for entirely seemingly every Komsic and Becirovic will decide their respective races. Bosnian voters can trust decisively voted for two reformist, anti-nationalist candidates — whereas @OHR_BiH cements sectarian, insurrectionist HDZ in strength. Staunch wow.
— Jasmin Mujanović (@JasminMuj) October 2, 2022
Prema podacima SNSD-a,  kandidat SNSD-a za člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović je u prednosti u odnosu na  kandidata SDS-a Mirka Šarovića.
Moja prednost na 31000 prebrojanih glasova je glasova je 6000 glasova, Željka Cvijanović vodi za 60000 glasova. pic.twitter.com/lSUWb0cwKL
— Milorad Dodik (@MiloradDodik) October 2, 2022
U SNSD-u tvrde da će uskoro proglasiti pobedu Željke Cvijanović u trci za člana Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda. Ona vodi u odnosu na Mirka Šarovića, Nenada Nešića i Vojina Mijatovića.
Prema podacima SNSD-a, njihov kandidat za predsednika entiteta RS Milorad Dodik ima 35 posto više glasova u odnosu na kandidatkinju opozicije (SDS-PDP) Jelenu Trivić.


Igor Crnadak, potpredsednik PDP-a, na pres konferenciji PDP-a je izjavio da opozicija očekuje pobedu.
Na osnovu prvih prebrojanih glasova u Bijeljini (opština kojom upravlja SDS) sa 46,5 odsto biračkih mjsta sa srpskog člana u Predsedništvu BiH Željka Cvijanović (SNSD) dobila je 53,2 odsto dok je Mirko Šarović osvojio 46,8 odsto, prenela je TVBN pozivajući se na nezvanične podatke lokalnog izbornog štaba u Bijeljini.
Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DENIS BEĆIROVIĆ: Hvala, ljudi! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2022

Željko Komšić vodi u izbornoj trci za člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, a Denis Bećirović ima prednost kao kandidat iz reda Bošnjaka, objavili su iz Stranke demokratske akcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

PRVI POBEDNICI IZBORA Cvijanović, Bećirović i Komšić novi su članovi Predsedništva BiH

Izvor: Blic, 02.Okt.2022

Kandidat SNSD Željka Cvijanović novi je srpski član Predsedništva BIH, Denis Bećirović iz ujedinjene opozicije je novi bošnjački član, dok je Željko Komšić ispred Hrvatskog naroda u Predsedništvu BiH.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.