Bećirović: Koalicija SDA - SBB neće trajati još dugo

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bećirović: Koalicija SDA - SBB neće trajati još dugo

SARAJEVO - Damir Bećirović, član Predsjedništva Demokratske fronte i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kazao je da nakon hapšenja lidera SBB-a Fahrudina Radončića, kolacija SDA - SBB "neće trajati još dugo".

"Vjerovatno da ta koalicija neće još dugo trajati, ali dajmo im malo vremena. Ova država ne bi smjela biti taoc nijednog pojedinca niti jedne stranke", kazao je Bećirović za N1.

Na upit da li bi se stranka kojoj pripada eventualno vratila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u vlast ukoliko SDA i SBB ne nastave sa koalicionim partnerstvom, Bećirović je kazao:

"DF se neće vraćati u vlast. SDA i SBB su ti koji su 'doveli do reformskog zamaha' i neka nastave s tim, ali ne nauštrb svih građana zaklinjanjem u bošnjaštvo, liderstvo i vječne koalicije".

Na upit šta ukoliko se i u narednim sedmicama nastavi sa blokadom rada institucija, odnosno otkazivanjem sjednica Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Bećirović kaže da nije problem u tome ako zastupnici SBB-a ne budu dolazili.

"Problem je što u blokadi države učestvuju i SDA i HDZ. Bez SBB-a se može raditi ko hoće raditi. Problem je što ove dvije stranke ne žele raditi za ovu zemlju i njene građane", kazao je Damir Bećirović, član Predsjedništva Demokratske fronte i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

(NN, N1)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bećirović: Koalicija SDA - SBB neće trajati još dugo

Izvor: Cafe.ba, 29.Jan.2016

SARAJEVO - Damir Bećirović, član Predsjedništva Demokratske fronte i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kazao je da nakon hapšenja lidera SBB-a Fahrudina Radončića, kolacija SDA - SBB neće trajati još dugo.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.