Beč od novogodišnjih jelki pravi struju i grejanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beč od novogodišnjih jelki pravi struju i grejanje

Novogodišnje jelke koje su ukrašavale domove u austrijskoj prestonici posle praznika koriste se za proizvodnju struje i toplotne energije, a do sada je u te svrhe iskorišćeno više od 2,5 miliona jelki, saopštilo je danas Predstavništvo Grada Beča u Beogradu.

U Beču je posle prošlih novogodišnjih praznika termički obrađeno oko 500 tona, odnosno 160.000 jelki, čime je proizvedeno više od 1.700 megavat sati.

To je bilo dovoljno da se 975 domaćinstava mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dana snabdeva strujom i 2.280 domaćinstava toplotnom energijom.

Bečlije od danas do 14. januara imaju na raspolaganju 530 javnih sabirnih mesta za stručno uklanjanje novogodišnjih jelki. Jelke se mogu predati i na mestima za odlaganje otpada.

Od početka sakupljanja iskorišćenih jelki 1990. godine u Beču je stručno uklonjeno 11.200 tona, odnosno više od 2,5 miliona jelki.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beč od novogodišnjih jelki pravi struju i grejanje

Izvor: Beta, 27.Dec.2017

Novogodišnje jelke koje su ukrašavale domove u austrijskoj prestonici posle praznika koriste se za proizvodnju struje i toplotne energije, a do sada je u te svrhe iskorišćeno više od 2,5 miliona jelki, saopštilo je danas Predstavništvo Grada Beča u Beogradu.U Beču je posle prošlih novogodišnjih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.