Beba preminula zbog propusta lekara

Izvor: B92, 18.Avg.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba preminula zbog propusta lekara

Beograd -- Beba umrla na rođenju u klinici Narodni front, preminula zbog propusta u praćenju blizanačke trudnoće, pokazala interna kontrola, saznaje B92.

Unutrašnja kontrola GAK Narodni front utvrdila je, kako saznaje B92, da je beba koja je umrla na rođenju 29. jula u ovoj klinici preminula zbog propusta lekara.

Takav nalaz unutrašnje kontrole potvrđen je i u izveštaju spoljnog inspekcijskog nadzora.

Prema našim saznanjima, utvrđeni su propusti dežurnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lekara u praćenju ove blizanačke trudnoće prethodnog dana, jer bi prema oceni kontrole, porođaj carskim rezom dan ranije doveo do toga da se obe bebe rode sa slabijom kondicijom, ali ipak žive.

Oba izveštaja zajedno sa obdukcionim nalazom predati su Ministarstvu zdravlja još pre nekoliko dana, ali o tome za sada ćute predstavnici nadležnih institucija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beba preminula zbog propusta lekara

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2013

Beba umrla na rođenju u klinici Narodni front, preminula zbog propusta u praćenju blizanačke trudnoće, pokazala interna kontrola, saznaje B92.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Beba u Narodnom frontu preminula zbog propusta lekara!

Izvor: Kurir, 18.Avg.2013

Provera Kontrola zaključila da je došlo do propusta u postupanju dežurnih lekara tokom praćenja blizanačke trudnoće pacijentkinje..BEOGRAD - Da li će neko konačno odgovarati za smrt deteta?..Beba koja je 29. jula preminula u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ umrla je zbog propusta...

Nastavak na Kurir...

Beograd: Beba preminula zbog propusta lekara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Avg.2013

Beba umrla na rođenju u klinici Narodni front, preminula je zbog propusta u praćenju blizanačke trudnoće, pokazala interna kontrola, saznaje B92. Unutrašnja kontrola GAK Narodni front utvrdila je, kako saznaje B92, da je beba koja je umrla na rođenju 29. jula u ovoj klinici preminula zbog propusta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.