Beats želi da završi saradnju sa HTC-om

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beats želi da završi saradnju sa HTC-om

Beats Electronics, tvorac popularnih Beats by Dr. Dre slušalica, želi da prekine saradnju sa tajvanskim prizvođačem smartfona, piše Wall Street Journal citirajući izvore bliske temi.

HTC je kupio 51 odsto Beatsa za 309 miliona dolara 2011. godine, ali je potom prodao polovinu deonica natrag kompaniji 2012. godine. Sada, Beats želi da otkupi preostalih 25 odsto od HTC-a kako bi doveo novog investitora koji bi kompaniji pomogao da proširi svoje tržište.

Beats >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je uspeo da zauzme 59 odsto tržišta smartfona u SAD do juna 2013. godine a prihodi u 2012. godini iznosili su milijardu dolara.

HTC, sa druge strane, ne beleži zadovoljavajuće rezultate i trenutno ne predstavlja adekvatnog partnera za ambiciozni Beats.

Sudeći po Wall Street Journaly, kompanije su se sukobile oko strategije nakon čega je Beats izneo ponudu za kupovinu preostalih deonica u vlasništvu tajvanske kompanije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beats želi da završi saradnju sa HTC-om

Izvor: B92, 19.Avg.2013

Beats Electronics, tvorac popularnih Beats by Dr. Dre slušalica, želi da prekine saradnju sa tajvanskim prizvođačem smartfona, piše Wall Street Journal citirajući izvore bliske temi...HTC je kupio 51 odsto Beatsa za 309 miliona dolara 2011. godine, ali je potom prodao polovinu deonica natrag kompaniji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.