Izvor: B92, 11.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beara: Nisam kriv

Hag -- Bivši oficir VRS, Ljubiša Beara odbacio je, prilikom izjašnjavanja o krivici, sve tačke optužnice Haškog tužilaštva.

Ljubiša Beara je rekao da nije kriv ni za jednu od šest tačaka optužnice, od kojih je najteža ona za genocid nad više od 7.000 srebreničkih Bošnjaka. Ta optužnica ga tereti i za istrebljenje, ubistva, progon na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi i nasilno premeštanje muslimanskog stanovništva iz Srebrenice jula 1995.

Kao jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od najodgovornijih za zločin u Srebrenici, Bearu su na suđenjima pred Tribunalom pominjali već osudjeni oficiri VRS Momir Nikolić i Miroslav Deronjić. Tokom prvog pojavljivanja pred sudom, Ljubiša Beara je pozvao svoje "optužene ratne drugove" da se dobrovoljno predaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.