Bazen sa banjskom vodom

Izvor: RTS, 08.Feb.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bazen sa banjskom vodom

U Vranjskoj Banji otvoreni su bazen i balon sala koji se zagrevaju toplom vodom sa geotermalnih izvora. Meštani i gosti moći će da je koriste za odmor, sport i rekreaciju.
Zatvoreni bazen površine 100 kvadratnih metara, temperatura vode od 25 do 30 stepeni. Preko reke je postavljen izmenjivač toplote, izvorišta geotermalne vode su temperature od 94 do 110 stepeni Celzijusa, i to se koristi za zagrevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prostorija.

"U ovu podstanicu ugrađena je najsavremenija oprema i pametne pumpe koje snabdevaju električnom energijom, a snabdevaju se od izmenjivača, od toplovodnog kanala, od samog izvorišta", kaže radnik Negovan Nastasović. Dve pumpe filtriraju i čiste vodu, koja konstantno kruži.
"Ovde imamo kalorifere, specijalne izmenjivače za bazensku vodu, ugrađene pametne pumpe za štednju električne energije, i možemo da kažemo da je ovo jako štedljiv objekat, objašnjava Ivica Milenković", direktor JP "Uprava banje".
Jeftiniji način za zagrevanje vode i objekata. U jednoj prostoriji bazen, u drugoj balon sala za više sportova.
Predsednik Opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, kaže da će angažovati 6 do 8 radnika zaposlenih u balon sali i zatvorenom bazenu:
"Radiće i dva spasioca, radnici za održavanje svlačionice, higijene uopšte."
Objekat je uz reku Banjšticu, pored već poznatog improvizovanog bazena. U adaptiranje prostorija uloženo je oko 50 miliona dinara.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.