Batut: Potvrđeno devet slučajeva groznice Zapadnog Nila

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2018, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batut: Potvrđeno devet slučajeva groznice Zapadnog Nila

U Srbiji je registrovano 11 slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, od kojih je devet potvrđeno, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Prema podacima Instituta, potvrđeni slučajevi oboljevanja registrovani su u Beogradu (4), kao i u Južnobačkom (1), Južnobanatskom (5) i Podunavskom (1) starosti od 43 do 83 godina.

Grоznicа Zаpаdnоg Nilа је virusnо оbоljеnjе kоје sе prеnоsi ubоdоm kоmаrаcа.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIRUS ZAPADNOG NILA KOD 11 OSOBA Zaraženi komarci nađeni na 29 lokacija u Srbiji, među kojima je čak 20 MESTA U BEOGRADU

Izvor: Blic, 11.Jul.2018

Do 10. jula registrovano je 11 obolelih od groznice Zapadnog Nila. Od 29 lokacija u Srbiji sa kojih su prikupljani komarci koji nose ovaj virus, čak 20 je na teritoriji Beograda, a sedam u Pančevu, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.