Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batut: Ne postoje rizične grupe već rizično ponašanje

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je danas povodom pisanja lista "Srpski telegraf" da je ključni stav zdravstvenih radnika u vezi sa HIV infekcijom da "ne postoje rizične grupe, već samo rizično ponašanje".

"Strah od stigmatizacije i diskriminacije, nedovoljno znanja, prisutne predrasude su neke od prepoznatih barijera sa kojima se susreću osobe sa rizičnim ponašanjem", navodi se u reakciji Batuta na tekstove objavljene u "Srpskom telegrafu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Dnevni list "Srpski telegraf" objavio je 16. i 18. aprila tekstove u kojima se implicira da "gejevi šire sidu po Srbiji".

Medijska udruženja upozorila su da list "Srpski telegraf" serijom priloga poziva na linč LGBT populacije uz kršenje svih profesionalnih i etičkih standarda i pozvali nadležne da reaguju. Novinarska udruženja smatraju da bi Ministarstvo kulture i informisanja moralo da reaguje, oštrom osudom, ali i preduzimanjem zakonom predviđenih koraka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.