Izvor: B92, 17.Apr.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batakovic: Prikupljeni novac za opoziciju jos ceka

Predsednik Veca za demokratske promene u Srbiji Dusan Batakovic izjavio je na danasnjoj konferenciji za novinare da je prikupljen novac koji su predstavnici srpske dijaspore obecali opoziciji na proslogodisnjem sastanku u Sent Andreji. On je rekao da je, od planiranih milion dolara za pomoc opoziciji, prikupljeno 800 000 dolara, a da, kako se izrazio, neki u dijaspori cekaju da se u Srbiji pokazu rezultati kako bi vec spremljeni novac uplatili. "Nije problem prikupljanje novca vec za koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ciljeve ce se ta sredstava upotrebiti", ustvrdio je Batakovic i dodao: "S obzirom da ovde jos nema dovoljno solidarne, unisone i produbljene saradnje opozicije, jednog sireg demokratskog fronta, taj novac ostaje jos uvek orocen, dok se ne proceni da su uslovi neophodni za njegovo aktiviranje ispunjeni. Jer nije u pitanju samo milion dolara, to je samo pocetna suma, koja treba da ima i simbolicki i motivacijski karakter, da podstakne ljude u opoziciji da razumeju znacaj zajednickog nastupa i da za to dobiju odgovarajucu podrsku".

Batakovic je ponovio ideju Veca za demokratske promene da opozicija formira zajednicko telo koje ce usmeravati njene akcije i koje bi imalo formu "paralelnog parlamenta". Nakon pobede opozicije na izborima trebalo bi formirati nadstranacku vladu strucnjaka, koja bi imala mandat od dve godine, zakljucio je Batakovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.