Izvor: B92, 16.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Batajnicu odabrao Đorđević"

Hag -- Zaštićeni svedok K87 rekao da je general Vlastimir Đorđević odredio Batajnici za pokop leševa albanskih civila.

Svedok s pseudonimom K87 i merama zaštite lika i izmene glasa u sudnici se danas zadržao svega petnaestak minuta. Pošto je u dokaze uvedena izjava koju je u oktobru 2004. dao istražiocima Tužilaštva Haškog tribunala, za njega nisu imali pitanja ni optužba ni odbrana.

Tokom kratkog svedočenja, K87 je samo uneo nekoliko izmena u izjavu datu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << haškim istražiocima, iz čega se moglo zaključiti da je u proleće 1999. imao veze s prevoženjem leševa kosovskih Albanaca i njihovim pokopavanjem u masovne grobnice u Batajnici.

U izjavi je naveo da je bivši šef Javne bezbednosti MUP-a Srbije Vlastimir Đorđević odredio lokaciju gde će tela kosovskih Albanaca biti pokopana. "Rekao je da to treba da se uradi na strelištu u centru Specijalnih antiterorističkih jedinica '13. maj' u Batajnici", objasnio je svedok navodeći da je ta uputstva dobio u kancelariji Đorđevića, a da je on potom "samo izvršio naređenje koje je dobio".

Suđenje Milianu Milutinoviću, Nikoli Šainoviću, Dragoljubu Ojdaniću, Nebojši Pavkoviću, Vladimiru Lazareviću i Sretenu Lukiću nastavlja se u ponedeljak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.