Bastaćevi opet blokirali Trg, došli protivnici blokade

Izvor: Mondo, 24.Apr.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bastaćevi opet blokirali Trg, došli protivnici blokade

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ponovo je jutros sa svojim saradnicima došao na gradilište na Trgu Republike, radnici Štrabaga ponovo su obustavili rad, a nekolicina građana je negodovala zbog ometanja radova.

Okupljeni protivnici blokade ljutito su rekli Bastaću, da će blokade produžiti rok za završetak Trga i normalan život i kretanje u tom delu grada.

Bastać je, međutim, najavio da ne samo da su jutros prekinuli radove, već da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ostati na gradilištu 12 sati, te da će i ubuduće dolaziti, sve dok se ne ispune zahtevi - razgovor sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem o radovima koji su, kako tvrdi, štetni, kao i razrešenje njegovog zamenika.

Nada se, kaže, da će Upravni sud zaustaviti radove i na Trgu Republike, kao što je to učionio u slučaju izgradnje žičare na Kalemegdanu.

Dok su se predstavnici opštine Stari grad pripremali da obustave radove, prišlo im je nekoliko građana koji kažu da su nezadovoljni stalnim ometanjem radnika, te kašnjenjem radova, zbog kojih ne mogu da prolaze Trgom.

Izvor: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Skupština grada u narednih mesec dana preduzeti čitav niz mera kako bi bilo zaustavljeno nezakonito delovanje opštine Stari grad i kako bi odgovorni bili sankcionisani, u skladu sa zakonom.

On je povodom blokade radova na Trgu Republike istakao da će to, nažalost, platiti svi građani Beograda.

Betonske ograde oko gradilišta na Trgu Republike VIDEO

"Trg Republike neće biti završen 1. septembra, jer je ovo treća blokada u poslednjih nekoliko dana. Građani Beograda treba da pitaju Marka Bastaća, kao i njegove nalogodavce Boška Obradovića i Dragana Đilasa, zašto trg nije pušten u saobraćaj kako je planirano", rekao je Vesić za Pink tv.

Bastać i aktivisti SzS blokirali radove na Trgu

On je ukazao da austrijska kompanija "Štrabag", koja radi na rekonstrukciji, svaki put kada se zaustave radovi fakturiše gradu naknadu štete.

"Do sada je taj iznos dostigao oko dva miliona dinara", istakao je Vesić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Bastać opet na Trgu, radnici stali

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2019

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ponovo je jutros sa svojim saradnicima došao na gradilište na Trgu republike, radnici Štrabaga ponovo su obustavili rad, a nekolicina građana je negodovala zbog ometanja radova, koji će, kako su ljutito rekli Bastaću, produžiti rok za završetak Trga...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.