Bastać i aktivisti SzS blokirali radove na Trgu

Izvor: Mondo, 18.Apr.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bastać i aktivisti SzS blokirali radove na Trgu

Aktivisti Saveza za Srbiju (SzS) i predstavnici opštine Stari grad na čelu s predsednikom opštine Markom Bastaćem, ponovo su danas, oko podneva, blokirali radove na Trgu Republike. SNS reaguje: "Ovo će skupo koštati".

Foto: MONDO

Oni su postavili saobraćajni znak na gradilište na kojem piše "Metro".

Radove su blokirali oko podneva i poručili da će ostati tu do kraja dana, te da neće dozvoliti da se radovi nastave.

Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su pomerili zaštitnu ogradu i ušli na gradilište, gde su blokirali mehanizaciju i sprečili radnike da rade.

U blizini nema policije, kao ni obezbeđenja.

Foto: MONDO

Na pitanje novinara Pink-a i TV Studio B da li je tačno da je opština Stari grad dodeljivala stanove u ulici Majke Jevrosime, a koji pripadaju Gradu, kao i da li je tačno da su proterani odbornici SNS iz Skupštine opštine Stari grad, Bastać je proučio da će na pitanja te dve televizije odgovarati kada se njihovi vlasnici i glavni urednici budu izvinili celoj opoziciji za "monstruozne laži" koje su protiv njih izgovorene.

Tokom akcije blokade radova ispred gradilišta se pojavio predsednik Udruženja raseljenih i nestalih lica sa Kosova i Metohije Sima Spasić koji je dobacivao okupljenjima da su oni predstavnici "DOS-ovskog režima", koji je oslobodio albanske teroriste i zločince, i da bivša vlast ništa nije učinila za porodice nestalih i ubijenih.

Član Predsedništva SNS Luka Petrović rekao je za Tanjug da će Beograđane još jednom skupo koštati "bahatost i vandalizam Marka Bastaća", pošto je uspeo da se obračuna sa građevinskim znakovima i ogradama i po ko zna koji put je maltretirao vredne radnike, koji samo obavljaju svoj posao, sa željom da nam Stari grad i Beograd bude lepši i uređeniji.

"Za razliku od njega i tajkuna Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i fašiste Boška Obradovića, upravo su ti znakovi naši simboli, simboli rada, građenja, stvaranja svega onoga sto su oni uništili i opljačkali.

A simbol politike SzS jeste upad u RTS sa testerom, napadanje radnika gradske čistoće, izbacivanje legitimno izabranih odbornika iz Skupštine opštine i vređanje žena", dodao je.

On je pozvao nadležne državne organe da preduzmu "sve zakonom propisane mere da stanu na put grupici huligana koji maltretiraju i demoliraju naše građane i naš grad".

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ranije je rekao da je sa izvođačima radova dogovorio pojačavanje rada, kao i da će radnici biti uposleni do 23 časa, kako bi radovi bili završeni do 1. septembra. Međutim, ogradio se da bi radovi mogli da budu prolongirani ako bude blokada.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.