Bastać: Odbornici DS iz Starog grada izašli iz stranke

Izvor: N1 televizija, 25.Dec.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bastać: Odbornici DS iz Starog grada izašli iz stranke

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać, koji je nedavno napustio Demokratsku stranku, izjavio je da su odbornici sa liste DS u toj opštini takođe napustili stranku i pružili mu podršku. Iz DS-a za N1 kažu da je iz stranke izašla Bastaćeva rodbina i prijatelji.

Bastać je agenciji Beta rekao da su tu stranku napustili ne samo odbornici DS sa Starog grada nego i predsednik Omladine te stranke Uroš Marković, kao i gradska odbornica Milica Vulić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
On je poslao saopštenje dosadašnjih odbornika DS sa Starog grada u kojem oni tvrde da tim postupkom čuvaju jedan od poslednjih bastiona demokratije u Srbiji.

"Promene koje su se dešavale u našem društvu uvek su imale svoje korene upravo na Starom gradu. Tako je i danas. Građani su nam važniji od interesa lidera bilo koje političke stranke. Upravo iz tog razloga otporni smo na sve pritiske nezavisno od toga sa koje strane oni dolaze. U skladu s tim, nastavljamo da podržavamo ideje koje smo definisali zajedno sa Markom Bastaćem kao i ljude koji već godinama rade u najboljem interesu naše opštine i svih Starograđana. Imajući u vidu aktuelne stavove DS, to za nas znači da političku borbu za naše ciljeve nastavljamo van ove organizacije", navodi se u pismu.

"Očekivali smo da nakon Bastaća izađe i njegova familija koju je rasporedio na razne funkcije po Starom Gradu. Takav scenario se ostvario", kažu iz DS-a.

Iz stranke dodaju da je Marko Bastać napustio demokrate nakon otkrivanja pronevere sa više od 10.000 evra kroz izdavanje lažnih menica.

"Njega su sledili njegova supruga, njena sestra, njegova sestra i njen suprug, jedan rođak i majka njegovog kuma, kao i još neki njegovi prijatelji koji su deo ove nepotističke družine", navode u vrhu DS-a i poručuju da je privatizacija stranke na Starom gradu nedopustiva i da su uvereni da je njihov izlazak pojačanje za pravu Demokratsku stranku.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Odbornici DS sa Starog grada podržali Bastaća

Izvor: Beta, 25.Dec.2016

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać, koji je nedavno napustio Demokratsku stranku (DS), izjavio je u nedelju uveče da su odbornici sa liste DS u toj opštini takodje napustili stranku i pružili mu podršku.Bastać je agenciji Beta rekao da su tu stranku napustili ne samo odbornici...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.