Bastać: Anketa koju najavljuje gradska vlast nova obmana

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bastać: Anketa koju najavljuje gradska vlast nova obmana

Predsednik opštine Starti grad Marko Bastać izjavio je danas da je najava gradskih vlasti da će o budućnosti današnjeg Staklenca i starog mosta odlučivati građani putem ankete "samo nova obmana i još jedno lažno obećanje nestručnog, bahatog i korumpiranog režima".

"Pažljivim hroničarima naprednjačkih medijskih besmislica sigurno je ostalo u sećanju horsko ponavljanje da izjašnjavanje na Starom gradu nije ništa drugo nego obična anketa. Pričali su da će to dokazati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i kako je nisu ispunjavali građani, već članovi komisije zadužene za sprovođenje izjašnjavanja građana. I to je bila laž. Ali kako već znamo da sve za šta nekog optuže rade upravo oni, jasno je da će buduća anketa u izvedbi gradskih čelnika biti samo još jedna prevara Vesić Gorana", rekao je Bastać, u pisanoj izjavi.

Batać je poručio da gradska vlast neće u tome uspeti.

"Ali bez brige, već smo ih pobeđivali. I ponovo ćemo. I to ne samo zbog potrebe da tako zaštitimo ono što je istorija i duh grada, ne samo zbog odluke da stručna javnost mora biti ta koja predlaže rešenja za kompleksne projekte razvoja grada, već pre svega zato što ne smemo dozvoliti obesmišljavanje participativne demokratije kao budućeg korektivnog faktora svake vlasti", rekao je Bastać, prenela je opština Stari grad.

On je naveo da je nakon izjašnjavanja građana Starog grada koji su rekli ne besmislenim projektima u užem gradskom jezgru, gradska vlast praktično priznala poraz i obelodanila da će vratiti saobraćaj na Trg republike.

"Očekujemo da vrate i trolejbuski saobraćaj, kao i da ispoštuju dogovor sa Inicijativom 'Pešaci nisu maratonci' koji podrazumeva otvaranje Čubrine ulice za saobraćaj i uređenje, a ne ukidanje parka kod spomenika Vojvodi Vuku. Ako ovome dodamo i zastoj u izgradnji žičare, koji će kako smo to i obećali biti trajan, i odustajanje od izgradnje garaže ispod Studentskog parka onda je očito da ekipa izabrana da investitorski urbanizam nametne kao jedini pravac razvoja grada, gubi na svim frontovima", rekao je Bastać.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.