Basista „Metalike”: Još se sećam  žurke posle naše svirke u  Beogradu

Izvor: Blic, 31.Mar.2012, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basista „Metalike”: "Još se sećam žurke posle naše svirke u Beogradu"

Na beogradskom Ušću, 8. maja, „Metalika“ će promovisati album „Blek“, ali kako u razgovoru za „Blic“ kaže njihov basista Robert Truhiljo, slušaće se i hitovi koje nisu svirali na prvom koncertu u Srbiji 2004. Za spektakl u organizaciji „Arene“ i „Jelen lajva“ već je prodato više od 7.000 ulaznica. Robert Truhiljo kaže da će pokušati da razgleda znamenitosti Beograda

Prvi put kada je „Metalika" nastupila u Srbiji, vi ste bili novajlija u bendu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a sada je prošla skoro decenija. Kako biste opisali to vreme u bendu?



- Kao uzbudljivo. Kada smo svirali kod vas, još uvek sam se uklapao sa ekipom i tek smo pronalazili energiju i hemiju za dobru saradnju. Sada je već potpuno drugačije, postao sam timski igrač i drugačije doživljavam i sebe i bend.

Da li se sećate svirke na Partizanovom stadionu?

- Kako da ne, tada sam bio još uvek na početku i sećam se energije koju smo dobili od publike. Momci iz benda su oduvek hteli da dođu u Srbiju, jer im je bila pomalo misteriozna, a nakon svirke, svi smo se dogovorili da ćemo se sigurno vratiti. Takođe, nakon tog koncerta bila je odlična žurka u hotelu, koja je trajala do ranih jutarnjih sati.

Prateći vokali

Koju pesmu najradije svirate?

- Od novijih pesama to je svakako „My Apocalypse" jer ima dobre bas linije i volim nju da sviram. Ako gledamo starije „Creeping Death" i „Call of Ktulu" su mi jako dobre, takođe volim da pevam prateće vokale na pesmama sa albuma „Blek".

Do sada ste svirali u mnogim bendovima, kako biste opisali rad u bendu „Metalika", a kako u drugim grupama?

- Ovo je najprofesionalniji i najposvećeniji bend u kojem sam ikada svirao. Poređenja radi, većina bendova uzme jedan dan da napiše i snimi pesmu. Ovde je potpuno drugačije, jer svako pisanje i snimanje traje barem nedelju dana, dok se sve ne uklopi na pravi način. Uvek se trudimo da svi učestvujemo podjednako i da dođemo do najboljeg rezultata.

Hoćete li posetiti neka mesta u Beogradu ili se videti sa obožavaocima?

- Sa obožavaocima ćemo sigurno stati da popričamo, to nam je postao običaj nakon svakog koncerta. Ne znam koliko ćemo imati vremena za obilazak grada, jer je previše koncerata, i samo putujemo, tako da je vreme prilično ograničeno.

Koliko dugo ćete svirati i šta možemo da očekujemo pored albuma „Blek"?

- Minimum dva sata kvalitetne svirke, a osim tog albuma, prošaraćemo nastup sa nekim pesmama koje retko sviramo i koje nismo svirali prvi put kada smo bili u Beogradu.

Šta se dešava sa vašim 3D filmom?

- Ne smem puno da otkrivam, ali pravimo nešto revolucionarno i u čemu će mnogi naši poštovaoci uživati. Iako smo daleko od realizacije tog projekta, verujem da radimo nešto jako dobro i značajno.

Da li ste videli neki bend za koji smatrate da može da dostigne „Metaliku"?

- Ne pratim toliko aktuelne bendove, pa ne bih nikog da izdvajam. Ipak, mislim da bi trebalo da prate način na koji je „Metalika" napredovala i kako se razvijala i tako mogu da dođu do uspeha. Jedina sigurna formula jeste predan rad i verovanje da ćeš uspeti, a to je suština rada u ovom bendu.

Oni su prošli dug period razvijanja i imali su puno trzavica, ali su opstali i napravili od sebe nešto što gotovo svi znaju.

Čime se još bavite?

- Najviše vremena provodim sa decom i često ih vodim na surfovanje.

Povezane vesti: Rasprodate karte za fanpit na koncertu Metalike I Sleš dolazi u Beograd sa Ozijem Ozbornom Prodato 6.500 karata za "Metaliku" "Metalika" dolazi u Beograd: Koncert na Ušću 8. maja Potvrđeno: "Black Sabbath" 28. juna u Beogradu!

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Basista Metalike još pamti žurku u Beogradu

Izvor: NaDlanu.com, 31.Mar.2012

"Metalika" je za 8. maj zakazala koncert na Ušću, na kojem će predstaviti novi album "Blek", ali kako se priča publika će sigurno moći da čuje i hitove koje je bend svirao na prvom koncertu u Srbiji 2004. godine...U razgovoru za "Blic" basista "Metalike" Robert Truhiljo, kaže da se još seća...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.