Basesku kažnjen sa 135 evra zbog vređanja Roma

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basesku kažnjen sa 135 evra zbog vređanja Roma

Predsednik Rumunije Trajan Basesku kažnjen je novčanom kaznom od 135 evra zbog diskriminatornih izjava o Romima tokom posete Sloveniji, saopštio je danas rumunski Savet za borbu peotiv diskriminacija.

"Ovo nije prvi put da predsednik daje takve izjave, i zato je Savet odlučio da izrekne ovu kaznu", rekao je portparol Saveta Istvan Haler.

Predsednik nije želeo da komentariše odluku o kazni.

Basesku je 2010, u Sloveniji izjavio da "veoma malo nomadskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Roma želi da radi i da veliki broj njih živi od krađe".

Tridesetak organizacija za ljudska prava u Rumuniji kritikovalo je tu izjavu kao "rasističku". Basesku je već dvaput kažnjen zbog sličnih izjava: 2007. i 2011.

godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Rumunije kažnjen sa 135 evra zbog vređanja Roma

Izvor: Blic, 10.Feb.2014

Predsednik Rumunije Trajan Basesku kažnjen je novčanom kaznom od 135 evra zbog diskriminatornih izjava o Romima tokom posete Sloveniji, saopštio je danas rumunski Savet za borbu peotiv diskriminacija..."Ovo nije prvi put da predsednik daje takve izjave, i zato je Savet odlučio da izrekne ovu kaznu",...

Nastavak na Blic...

Predsednik Rumunije kažnjen sa 135 evra zbog vređanja Roma!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Feb.2014

Basesku je 2010, u Sloveniji izjavio da "veoma malo nomadskih Roma želi da radi i da veliki broj njih živi od krađe". Tridesetak organizacija za ljudska prava u Rumuniji kritikovalo je tu izjavu kao "rasističku"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.