Izvor: Southeast European Times, 04.Apr.2008, 04:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basesku i Buš pozivaju međunarodnu zajednicu da se ostavi "hladnoratovskog" načina razmišljanja

03/04/2008

BUKUREŠT, Rumunija -- Predsednik Trajan Basesku pozvao je u sredu (2. aprila) međunarodnu zajednicu da se ostavi "hladnoratovskog" načina razmišljanja i da se ujedini protiv zajedničkih izazova. "Trebalo bi da prihvatimo činjenicu da svi mi, bivše komunističke zemlje, ali verovatno najviše Rusija, treba da odustanemo od hladnoratovske logike, zato što je u ovom trenutku ništa ne opravdava", izjavio je Basesku na zajedničkoj konferenciji za novinare sa američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << predsednikom Džordžom V. Bušom. Buš je sa svoje strane pohvalio Baseskuovo liderstvo i poziciju u regionu i zahvalio se Rumuniji na njenom članstvu u NATO-u i doprinosu mirovnim misijama u Avganistanu i Iraku.

Takođe u sredu, rumunski premijer Kalin Popesku Taričanu sastao se sa generalnim sekretarom UN-a Ban Ki-Munom koji boravi u Bukureštu povodom samita NATO-a. Oni su razgovarali o uspostavljanju regionalnog centra za mirovne operacije UN. Ban je pohvalio doprinos Rumunije misijama UN, uključujući misiju na Kosovu. (AFP, Hotnews.ro, Medijafaks, Realitatea - 02/04/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.