Basara dobio nagradu „Stefan Mitrov Ljubiša”

Izvor: Politika, 17.Nov.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basara dobio nagradu „Stefan Mitrov Ljubiša”

BUDVA - Beogradski pisac Svetislav Basara dobitnik je ovogodišnje književne nagrade „Stefan Mitrov Ljubiša”, saopštila je danas Direkcija budvanskog festivala „Grad teatar”, koji dodeljuje nagradu.

U obrazloženju žirija se navodi da je Basara u svojim delima „zabavno i duhovito, a krajnje ozbiljno i odgovorno ulazio u svet iza ogledala i simulakuma, iza zvečeće praznine modernog sveta, a naročito istorije”. „Basara je neopozivo i direktno subverzivan pisac, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << doga lekovit”, ističe žiri, u kome su bili profesori književnosti Božena Jelušić (predsednik) i Milica Vuković - Đonović i pisac Dragan Radulović.

Žiri je nagradu Basari za 2010. godinu dodelio jednoglasno, a biće mu uručena u Budvi, na Dan opštine - 22. novembra.

Tanjug

objavljeno: 17.11.2010.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Basara dobio nagradu "Stefan Mitrov Ljubiša"

Izvor: Glas javnosti, 18.Nov.2010, 07:07

BUDVA - Beogradski pisac Svetislav Basara dobitnik je ovogodišnje književne nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša", saopštila je Direkcija budvanskog festivala "Grad teatar", koji dodeljuje nagradu...U obrazloženju žirija se navodi da je Basara u svojim delima "zabavno i duhovito, a krajnje ozbiljno i...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.