Baš mu se nije dopao Diznilend: Englez razbio staklo na prozoru aviona na povratku sa Floride

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baš mu se nije dopao Diznilend: Englez razbio staklo na prozoru aviona na povratku sa Floride

Porodice sa decom iz Mančestera koje su se sa Floride, gde su bili u poseti Diznilendu, vraćale u Mančester avionom, pretrpele su strah zbog pobesnelog putnika. Nikolas Vitaker (43) iz okoline ovog engleskog grada, jednim udarcem razbio je unutrašnje staklo na prozoru dok je letelica bila na visini od deset kilometara iznad Irske.

Kako prenosi "Dejli mejl", incident u kojem na sreću niko nije povređen, desio se krajem maja. Pilot "Tomson ervejza" odmah je radio vezom kontaktirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policiju na mančesterskom aerodromu koja je uhapsila Vitakera pre nego što se iskrcao.

Zanimljivo je da je britanski tabloid naveo čak i ime ulice u kojoj Vitaker živi u mestu Ešton-apon-Lajn, a nasilnik je optužen za nemarno ponašanje koje je moglo da ugrozi avion i sve u njemu. Vitakera 11. avgusta čeka suđenje.

Avioeksperti su ocenili da putnici u letelici mogu da budu u opasnosti u slučaju oštećenja i unutrašnjeg i spoljašnjeg stakla na prozorima.

- Teško je polomiti unutrašnje, a gotovo nemoguće spoljašnje staklo. Ukoliko bi se to desilo, došlo bi do pada pritiska u letelici i sve bi izletelo iz aviona - naveo je izvor ovog lista.

Portparol "Tomson ervejza" odbio je da komentariše slučaj zbog sudskog postupka koji je u toku.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.