Barselona se suočava s mogućnošću zatvaranja: Stanovnicima preporučeno da ne izlaze napolje

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 13:45

Barselona se suočava s mogućnošću zatvaranja: Stanovnicima preporučeno da ne izlaze napolje

Barselona -- Vlasti Barselone poručile su stanovnicima tog grada da ostanu kod kuća danas i da se ne okupljaju u grupama većim od 10 osoba, zbog virusa kovid-19.

"Preporučujemo ljudima da se ne kreću mnogo sem ako nije neophodno. Veoma je važno poštovati ove mere sada jer je to najbolji način da se izbegne potpuno zatvaranje grada", izjavila je katalonska sekretarka za zdravstvo Alba Verges, prenosi Rojters.

Stanovnicima Barselone preporučuje se da kupuju putem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interneta, kao i da se ograniče kulturna i sportska dešavanja, međutim muzeji i dalje ostaju otvoreni.

Barselona je drugi po veličini španski grad sa 1,6 miliona stanovnika, ali od prošle nedelje Barselona i susedni grad Aragon prednjače u povećanju broja novih slučajeva virusa kovid-19.

Od početka epidemije korona virusa Španija je jedna od zemalja koje su najviše pogođene epidemijom sa oko 28.000 smrtnih slučajeva.

Od kako je 21. juna ukinut karantin u toj zemlji se pojavilo više od 170 klastera što je nagnalo lokalne vlasti da uvedu niz restrikcija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BORBA SA KORONOM U ŠPANIJI: Vlasti Barselone tražile od stanovnika da ostanu u kućama kako bi se smanjilo širenje virusa

Izvor: Kurir, 17.Jul.2020

Vlasti Barselone poručile su stanovnicima tog grada da ostanu kod kuća danas i da se ne okupljaju u grupama većim od 10 osoba, kako bi se suzbio porast novih slučajeva virusa kovid-19.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.