Barselona: Policija u dvospratnoj kući pronašla 800 biljaka marihuane

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 14:32

Barselona: Policija u dvospratnoj kući pronašla 800 biljaka marihuane

Teško naoružani policajci danas su upali u dvospratnu kuću u predgrađu Barselone, za koju se ispostavilo da je prepuna biljakama marihuane.

Kako se navodi u saopštenju policije, pronađeno je čak 600 biljaka, prenosi Rojters.

U Španiji je dozvoljena upotreba kanabisa, a Barselona je domaćin najvećeg evropskog sajma na temu kanabisa, navodi agencija.

Međutim, policija tvrdi da organizovani kriminal vezan za marihuanu, koji je u porastu, čini delove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << regiona opasnim mestom i da se tim problemom treba pozabaviti kako bi se sprečilo dalje jačanje bandi.

Iz policije dodaju da generalno ne ciljaju male uzgajivače ili korisnike, već narko klanove vođene profitabilnošću koji većinu kanabisa izvoze u inostranstvo.

Prošle godine, katalonska policija je zaplenila 26 tona pupoljaka marihuane, tri puta više nego 2021. godine, i uhapsila je 2.130 osoba.

Ta količina pupoljaka je vredna oko 156 miliona evra u Kataloniji, gde gram marihuane košta do šest evra.

Istovremeno, u drugim evropskim zemljama bi ona bila prodata po dva do četiri puta većoj ceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.