„Barcelona Gipsy balKan Orchestra” у суботу на СПЕНС-у

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 10:37

„Barcelona Gipsy balKan Orchestra” у суботу на СПЕНС-у

Само пет дана остало је до својеврсног музичког спектакла – концерт „Barcelona Gipsy balKan Orchestra” одржаће се у суботу 27. маја на СПЕНС-у. Фото: Промо/Уступљена фотографија После низа атрактивних музичко-сценских наступа, изванредни састав из Барселоне на светској турнеји, свратиће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Нови Сад и тако љубитељима сјајне музике, подарити провод за памћење.
„Barcelona Gipsy balKan Orchestra” специфичан је и препознатљив јер се кроз њихову музику могу чути чаробни тонови џеза, ромске, клезмер и друге врсте музике, а утицаје црпи из тонова Источне Европе, Јужне Америке, Шпаније и Блиског Истока. Њихова изведба чувене ромске песме Ђелем, ђелем на Јутјуб платформи броји преко 10 милиона прегледа.
И сами чланови бенда потичу са различитих крајева света, а у састав укључују и номадске, ротирајуће музичаре. Овај интернационални бенд обишао је цео свет својим наступима.
Седиште бенда је у Барселони и тренутно наступа са осморо чланова на бини: Маргерита Абита (вокал, Италија), Пере Ноласц (виолина, Каталонија), Фернандо Салинас (хармоника, Шпанија), Јулиен Чанал (гитара, Француска), Иван Ковачевић (контрабас, Србија) и Стелиос Тогјас (перкусије, Грчка,) Xави Пендóн (кларинет, Шпанија).
Иван је рођени Београђанин који већ скоро две деценије живи у Барселони и са својим пријатељима чини бенд „Barcelona Gipsy balKan Orchestra”.
Овај бенд је крајем 2020. објавио албум “Нова Ера” са новом певачицом Маргеритом Абитом пореклом са Сицилије, са којом је објавио обраду “драгуља” балканске музике Маријо дели бела Кумријо и чувену песму Силване Арменулић Циганине свирај, свирај.
За ову прилику, придружиће им се Борислав Бора Дугић, познати српски музичар, флаутиста који је препознатљив широм света. Добитник је многобројних признања и овога пута са њим ће бити и његов сарадник, српски хармоникаш Бобан Продановић.
Више информација о концерту на линку.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Barcelona Gipsy balKan Orchestra” у суботу на СПЕНС-у се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.