Билд Лили је прва „Barbie“ лутка

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 11:16

Билд Лили је прва „Barbie“ лутка

Ова лутка већ деценијама преставља једну од омиљених играчака за девојчице широм света. Барби је прешла дуг пут од својих почетака, далеке 1959. године. Фото: Unsplash/ Elena Mishlanova Карикатуриста Рајнхард Беутијен је добио задатак да направи црно-бели цртеж како би попунио празнине у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << првом броју БИЛД-а 24. јуна 1952. године.
Нацртао је слатку бебу, али се уреднику слика није допала. Онда је на лице бебе додао напућеније усне, трепавице, косу везану у коњски реп и развијено, пожељно, женско тело, и дао јој име Лили.
Фото: PrtSc/newsweek.com Лилијине авантуре су одмах привукле читаоце, посебно мушке читаоце, и одлучено је да се направи лутка по Лилином лику.
Фото: PrtSc/hobbylark.com Стрип се увек састојао од слика како Лили прича другим девојкама, свим шефу или другим момцима, док је обучена тако да се јасно види њена савршена фигура.
Лили је била немачка модна лутка лансирана 12. августа 1955. и производила се до 1964. Фото: PrtSc/messynesssychic.com Лили је била послератна, дрска и амбициозна, „спонзоруша, егзибициониста и луцкаста“.
Лутка је била направљена од полистирена, долазила је у две величине и имала је доступну гардеробу по моди из 1950-их.
Фото: PrtSc/messynesssychic.com Данас је Лили колекционарски комад и достиже цену до неколико хиљада евра, у зависности од стања, паковања и одеће.
У Музеју лутака у Кобургу, изложено је преко 1.000 историјских лутака, укључујући лутку Лилли, „баку” светски познате Барбике. Укупно је направљено 130.000 комада.
Фото: PrtSc/Imdb.com Koreodrama „Rašivanje“ oduševila publiku sinoć u SNP-u (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Билд Лили је прва „Barbie“ лутка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.