Barajevo: Policija teško ranila nasilnika koji je pucao i pretio sekirom rođacima

Izvor: Blic, 29.Dec.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barajevo: Policija teško ranila nasilnika koji je pucao i pretio sekirom rođacima

Beogradska policija saopštila je večeras da je u noći između petka i subote u pokušaju da odbije oružani napad ranjen Đorđe Ranković u Barajevu koji je smešten u Urgentni centar sa povredama opasnim po život.

Policija je intervenisala naoružanog na poziv za pomoć upućen od jedne sugrađanke da je Ranković (1992), naoružan sekirom i pištoljem, puca u dvorištu njihove porodične kuće i preti ubistvom ukućanima, navodi se u saopštenju.

Ranković je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napao policijsku patrolu na ulazu u dvorište kuće, udario sekirom u "haubu" službenog vozila "fijat punto".

Policijski službenici su više puta, sa bezbednog rastojanja, izlazeći iz vozila i kasnije iz zaklona upozorili Rankovića da odloži oružje, što on nije učinio, već

je sve vreme vređao policajce, upućujući im psovke i pogrdne reči.

U saopštenju se dodaje je on ovakvo ponašanje nastavio i kada je stigao Interventni tim PU za grad Beograd.

Prema navodima policije, osumnjičeni je krenuo ka policijskim službenicima sa uperenim pištoljem, nastavljajući da vređa i preti, oglušujući se o pozive i naređenja da spusti oružje.

Pripadnici Interventne jedinice su, radi upozorenja, u dva maha ispalili iz službenih pištolja projektile u vazduh, ali je Ranković i dalje vređao, pretio i kretao se ka njima sa uperenim pištoljem.

U pokušaju da odbiju napad, jedan od policajaca je ispalivši hitac slomio vetrobransko staklo službenog vozila, nakon čega su se čula dva pucnja iz pravca iz koga je išao naoružani Ranković.

Na oko pet metara od vozila iza koga su bili policijski službenici, policajci ispalili su više projektila ka naoružanom napadaču, nakon čega je on povređen pao.

Na zemlji su pronađeni sekira i pištolj, koji su upućeni na veštačenje.

Povređenom Rankoviću ukazana je pomoć i on je prevezen i zbrinut u Urgentnom centru, gde je dežurni lekar konstatovao teške telesne povrede opasne po život.

Preduzete su sve mere i radnje za utvrđivanje prisustva baruta, kao i toksikološka analiza krvi povređenog.

Uviđaj je izvršio istražni sudija u prisustvu zamenika tužioca i uviđajne ekipe, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti: Ubijene dve osobe kod Osijeka, jedna ranjena Ubijen policajac u sred dana na trgu u Istanbulu Mladić ranjen u pucnjavi u Podgorici Muškarac ranjen u pucnjavi na Novom Beogradu Ubio jednog mladića, ranio drugog posle svađe u redu za ćevape

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.