Banožić imao alkohol u krvi u trenutku udesa

Izvor: B92, 14.Nov.2023, 10:47

Banožić imao alkohol u krvi u trenutku udesa

Zagreb -- Kako pišu mediji, bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić je u trenutku udesa imao 0.21 promila alkohola u krvi.

Portal hrvatskog Telegrama piše da je Banožiću u bolnici uzeta krv kako bi se u slučaju potrebe operacije znalo ima li u krvi alkohola ili opijata, da bi se pravilno postupilo u slučaju anestezije, ali i da bi se znala njegova krvna grupa ako bude potrebna transfuzija. Krv mu je uzeta oko pola sata nakon nesreće.

Prema saznanjima portala, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Banožić je veče uoči nesreće, koja se dogodila u subotu ujutru, bio na druženju koje je potrajalo do kasno u noć. Samo par sati nakon toga, krenuo je u lov i uzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje dece.

Prema hrvatskom zakonu, međutim, budući da Banožić nije imao alkohola više od 1.5 promila u krvi to će se, prenose mediji, smatrati da je do nesreće došlo iz nehata.

Prema saznanjima Telegrama ni Banožić ni smrtno stradali vozač kombija u trenutku nesreće nisu bili vezani pojasom. Isti izvor portala tvrdi da je brzina kamiona koji je bivši ministar obilazio bila 78 km/h, što znači da je brzina preticanja bila veća.

Policija je najavila da će protiv Banožića biti podneta krivična prijava za krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće.

O konačnoj kvalifikaciji dela najverovatnije će na kraju odlučivati Županijsko državno tužilaštvo, a ako bude prihvaćena kvalifikacija policije, Banožiću preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.