Izvor: B92, 04.Nov.2010, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankrotirao "Metro-Goldvin-Majer"

Beograd -- Rukovodstvo legendarnog holivudskog studija je sudu na Menhetnu podnelo zahtev za proglašenje nesolventnosti.

Predstavnici kompanije ipak veruju da to neće biti potpuni kraj firme koja je dugi niz godina imala značajnu ulogu u stvaranju američkih filmova.

Prema njihovim izjavama, to bi trebalo da bude pretpostavka za novi početak. MGM želi da se proglašenjem nesolventnosti zaštiti od poverenika kojima duguje četiri milijarde dolara (2,85 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra).

Paradoks je da su poverenici pre nekoliko dana odobrili ovaj korak kompanije, prenele su agencije.

U arhivi studija je više od 4.000 filmova, ali je u poslednje vreme produkcija bila prilično slaba. Finansijske teškoće su dovele do toga da se završetak 23. filma o Džemsu Bondu stalno odlaže.

Studio pripada grupi finansijskih investitora i medijskih kuća. Suvlasnici su i japanski koncern "Soni" i kablovski operater "Komsat".

Sadašnji vlasnici su kupili MGM 2005. godine za pet milijardi dolara. Platili su ga kreditom banke. Takve trgovine se, međutim, obično završavaju rastom dugova investitora, kao što je bilo i u ovom slučaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.