Banke traže da država plati dug švajcaraca

Izvor: Radio 021, 13.Nov.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banke traže da država plati dug "švajcaraca"

Banke koje su odobravale kredite u švajcarcima traže od države da im nadoknadi novac koji ne mogu da naplate od dužnika.

Kako saznaje "Blic", banke su na sastanku u Ministarstvu finansija od ministra Dušana Vujovića tražile da država dokapitalizuje Nacionalnu korporaciju za osiguranje stambenih kredita (NKOSK).

O iznosu nije bilo reči, ali je nekolicina banaka ministru jasno stavila do znanja da bi država trebalo da obezbedi novac koji bi banke povlačile u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << slučaju da ne mogu da naplate stambene kredite koje su građani uzimali u švajcarcima. Izvor lista tvrdi da su banke tražile i da, ukoliko Ministarstvo finansija nađe rešenje za dužnike u švajcarcima, ono ne bude obavezujuće za banke.

Dejan Gavrilović, predsednik Udruženja bankarskih klijenata "Efektiva", potvrdio je ova saznanja, dodajući da je moto banaka da "ukoliko građani ne plate svoje obaveze po kreditima, to treba da plati država".

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.