Banka Barkliz ukida 12.000 radnih mesta, a povećava bonuse

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banka Barkliz ukida 12.000 radnih mesta, a povećava bonuse

Druga najveća banka u Britaniji po obimu aktive, Barkliz, najavila je ukidanje 12.000 radnih mesta, jer - kako je saopšteno - želi da da promeni svoju korporativnu politiku posle niza skandala u koje je bila umešana.

Uprkos najavljenim otpuštanjima, Barkliz istovremeno navodi da je izdvojeno više novca za isplatu bonusa.

Naime, bonusi isplaćeni zaposlenima u 2013. godini porasli su za 210 miliona funti, što je mera koju je izvršni direktor Entoni Dženkins, uveliko branio, uprkos pogoršanju poslovanja banke u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Barkliz: Više otkaza, više i bonusa

Izvor: B92, 11.Feb.2014

London -- Druga najveća banka u Britaniji, Barkliz, najavila je ukidanje 12.000 radnih mesta, jer želi da da promeni svoju korporativnu politiku posle niza skandala...Uprkos najavljenim otpuštanjima, Barkliz navodi da je izdvojio više novca za isplatu bonusa...Naime, bonusi isplaćeni zaposlenima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.