Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Karta u gradskom prevozu od sutra skuplja za 20 feninga

BANJALUKA - Gradska uprava Grada Banjaluka obavještava javnost da od sutra, 1. februara stupa na snagu novi cjenovnik po kojem cijena pojedinačne karte košta 1,6 KM umjesto dosadašnjih 1,4 KM.

Mjesečna karta na grupi linija, čija je prodaja počela od 25. januara, za radnike umjesto 36,5 KM košta 39,5 KM, a za studente umjesto 26,1 KM iznosi 28 KM.

U isto vrijeme, cijene jedinstvenih mjesečnih karata za navedene kategorije su povećane za oko 7 odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Osnovne karte za penzionere i socijalne kategorije (djecu poginulih boraca koja pohađaju srednju školu i fakultet, invalide I i II kategorije i supruge poginulih boraca), kao što je i najavljeno - nisu se mijenjale i one su ostale 13 KM.

Izuzetak su posebne karte (jedinstvena mjesečna karta), kojih ima znatno manje u odnosu na osnovne karte, i koje sada za penzionere, umjesto 17, iznose 20 KM.

Ni u prigradskom prevozu - karte za penzionere nisu su mijenjale, i prodaju se po istim cijenama.

Novina u javnom gradskom prevozu putnika je dnevna karta i to jedinstvena, odnosno karta koja u gradu važi za neograničen broj vožnji kod bilo kog prevoznika, i koja iznosi 5 KM.

Dakle, putnicima koji imaju potrebu za presjedanjem, odnosno korištenjem usluga prevoza više prevoznika, ova karta će mnogo koristiti jer im je omogućeno da cijeli dan koriste javni prevoz na svim gradskim linijama Grada Banjaluka.

Ovom prilikom, obavještavamo i putnike na liniji broj 2 Banjaluka–Trn, da ista nije u nadležnosti Grada Banjaluka, jer je riječ o republičkoj liniji, a ista je i situacija sa linijama za Kotor Varoš, Čelinac, Slatinu, Omarsku, Lamovitu, Laktaše, Veliko Blaško i dr.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.