Banjalučki bombaš: Ne kajem se, ponovo bih to uradio

Izvor: Blic, 17.Mar.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjalučki bombaš: Ne kajem se, ponovo bih to uradio

Željko Stevanović, koji je u četvrtak bacio ručnu bombu u autobus u Banjaluci, kada je poginuo vozač, a tri osobe lakše povređene, izjavio je da se ne kaje i da bi to ponovo uradio.

Stevanović (49), inače iz Banjaluke, izjavio je to tokom saslušanja u Tužilaštvu i Sudu, na ročištu za određivanje pritvora, pišu "Nezavisne novine".

Okružni sud u Banjaluci odredio je sinoć jednomesečni pritvor Stevanoviću, osumnjičenom da je 13. marta pre podne bombom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubio Boru Topića (55), vozača "Autoprevoza".

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni, ukoliko se bude branio sa slobode, pokušati da pobegne, utiče na svedoke ili prikrije dokaze.

On je napad izvršio u četvrtak, a uhapšen je nakon 36-časovne potrage, jedne od najvećih u istoriji banjalučke policije, u naselju Lazarevo.

U potrazi je, osim policajaca i inspektora, specijalno obučenih pasa za ovu namenu, učestvovao i helikopter.

Stevanovića su u petak uveče primetili inspektori Centra javne bezbednosti Banjaluka koji su dežurali na terenu, u neposrednoj blizini železnicke stanice. Osumnjičeni je pokušao da pobegne, ali je savladan brzom reakcijom policije, piše list.

Prema pisanju lokalnih medija, ova tragedija bila je lični obračun Stevanovića sa Marićem, kome je ranije zapalio automobil.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.