Banja Koviljača vri zbog azilanata

Izvor: Politika, 03.Nov.2011, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banja Koviljača vri zbog azilanata

Zbog silovanja jedne Britanke roditelji ne puštaju decu u školu. Meštani u konstantnom strahu jer je dobar deo azilanata naoružan noževima, a neki boluju od zaraznih bolesti.

Banja Koviljača – Situacija u Banji Koviljači, gde se nalazi Centar za smeštaj azilanata, na ivici je kontrole. Više stotina roditelja, na skupu u lokalnom Domu kulture, odlučilo je da njihova deca, počev od ponedeljka, neće ići u školu sve dok se kriza sa azilantima ne razreši. Meštani >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su ogorčeni činjenicom da u njihovom mestu trenutno boravi oko 2.500, mahom ilegalnih azilanata, dok sam centar ne može da primi više od stotinak. Svi ostali, u potrazi sa obećanom evropskom zemljom, tumaraju naokolo, snalazeći se kako znaju i umeju. Put ih vodi uglavnom iz svojih ratom razorenih domovina, poput Avganistana, Sudana, Iraka, a sve više ih je i iz nove ratne zone – Libije.

Iako se procenjuje da mesečno ovi nevoljnici ostave u Banji Koviljači i do milion evra, plaćajući smeštaj, hranu i ostale potrebe – meštani su, kako kažu, izgubili strpljenje. Kap u njihovoj čaši prelio je prošlonedeljni incident, kada je građanka Velike Britanije V. R. (38) prijavila da su je silovala petorica azilanata, dok je njih tridesetak sve to posmatralo. Jedan od njih, Abdurašaid N. (25), iz Avganistana, priveden je i priznao je da je imao odnos sa Britankom, ali se branio da je to bilo dobrovoljno.

Kako nezvanično saznajemo, Britanka je pre izvesnog vremena stupila u kontakt preko Interneta sa izvesnim Nikolom M. (24) iz Loznice i sa njim ugovorila dolazak u Podrinje....

(Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju Politike od 03.11.)

Bojan Bilbija

objavljeno: 03.11.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.