Bangkok, demonstranti upali u Generalštab

Izvor: RTS, 29.Nov.2013, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bangkok, demonstranti upali u Generalštab

Demonstranti u Bangkoku, glavnom gradu Tajlanda, upali u zgradu Generalštaba. Oni više sedmica traže ostavku premijerke Jinglak Šinavatre.

Oko 1.000 učesnika demonstracija protiv vlade u Tajlandu upali su u objekat Generalštaba Kraljevske vojske u Bangkoku, u poslednjem u nizu incidenata tokom protesta na kojima već šest dana traže ostavku premijerke Jinglak Šinavatre.

"Želimo da znamo na čijoj je strani vojska", uzvikivao je jedan od demonstranata, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters.

Predstavnica za medije tajlandske vojske izjavila je agenciji Frans pres da su se demonstranti nasilno probili kroz kapije Generalštaba i da su i sada tamo.

Ona je rekla da načelnik Generalštaba nije u svom kabinetu.

Više demonstranata okupilo se danas i ispred sedišta vladajuće partije, javile su agencije.

Premijerka je u četvrtak tražila od demonstranata da obustave proteste, pošto je "preživela" glasanje u parlamentu, ali je lider protesta Sutep Taugsuban odbacio njen apel i istakao da opozicija "više neće dozvoliti" opstanak vlade.

Protekle sedmice, Tajlanđani nezadovoljni vladom nasrtali su na više zgrada u kojima je sedište državne uprave.

Oni su u četvrtak upali u sedište policije u Bangkoku blokirajući ulaz zaposlenima. Vlada je od lidera protesta tražila da pristanu na razgovore, ali oni su to odbili.

U međuvremenu, povećana je bezbednost oko sedišta vladajuće partije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bangkok, demonstranti upali u Generalštab

Izvor: Mondo, 29.Nov.2013

Demonstranti u Bangkoku, glavnom gradu Tajlanda, upali u zgradu Generaštaba. Oni više sedmica traže ostavku..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.