Bandić vodi u Zagrebu, Kerum gubi u Splitu

Izvor: RTS, 19.Maj.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bandić vodi u Zagrebu, Kerum gubi u Splitu

Gradonačelnici četiri najveća grada u Hrvatskoj najverovatnije će se birati u drugom krugu lokalnih izbora za dve sedmice, pokazuju rezultati izlaznih anketa koje su objavile hrvatske nacionalne televizije. U Zagrebu najviše glasova dobio je Milan Bandić, a u Splitu gubi Željko Kerum.

Rezultati izlaznih anketa pokazuju da će se gradonačelnici u četiri najveća grada u Hrvatskoj najverovatnije birati u drugom krugu lokalnih izbora, za dve nedelje.  

Procenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rezultata radila je agencija Ipsos Puls, uz napomenu da su moguća odstupanja do četiri odsto. Anketa je sprovedena među onima koji su glasali do 16 časova.

U Gradu Zagrebu najviše glasova, 44,19 odsto, dobio je aktuelni gradonačelnik Milan Bandić, kandidat grupe građana i bivši funkcioner Socijaldemokratske partije, a drugi je kandidat vladajuće koalicije levog centra Rajko Ostojić iz SDP-a, sa 24,61 odsto.

Treći je kandidat Hrvatske socijalno-liberalno stranke, Hrvatske seljačke stranke i Zelene liste Vladimir Ferdelji sa 16,1 odsto glasova, a kandidat najveće opozocione Hrvatske demokratske zajednice ima Margareta Mađerić 6,73 odsto.

U Splitu su u drugi krug ušli kandidati SDP-a i HDZ-a, dok će aktuelni gradonačelnik Željko Kerum, prema izlaznim anketama, ostati bez te funkcije.

Prema prvoj proceni rezultata, u Splitu vodi kandidat SDP-a Ivo Baldasar sa 30,62 odsto, a iza njega je kandidat HDZ-a Vjekoslav Ivanišević sa 22,51 odsto. Kerum ima 16,43 odsto glasova.

U Rijeci ubedljivo vodi kandidat SDP-a i aktuelni gradonačelnik Vojko Obersnel sa 48,92 odsto i još se ne zna da li je on pobedio u prvom krugu. Na drugom mestu je kandidat HDZ-a Hrvoje Burić sa 16,03 odsto.

U Osijeku vodi aktuelni gradonačelnik i kandidat Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje Krešimir Bubalo sa 36,11 odsto, a kandidat leve koalicije Ivan Vrkić ima 28,69 odsto glasova.

Izlazne ankete Nova TV i RTL objavile su posle 19 časova, do kada je trajala i izborna tišina, dok je Hrvatska radiotelevizija prekšila izbornu tišinu i rezultate objavila u 18.55, prenosi Beta.

Birališta na kojima je 3,7 miliona građana biralo lokalne funkcionere zatvorena su u 19 časova. Državna izborna komisija posle 21 čas počeće da objavljuje prve nezvanične rezultate.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.