Ban o napadima na pripadnike UN

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban o napadima na pripadnike UN

Ujedinjene nacije -- Generalni sekratar UN Ban Ki Mun izjavio je misije i pripadnike svetske organizacije bezobzirniji, složeniji i izvedeni s boljim oružjem.

Svetska organizacija je 2004, na prvu godišnjicu bombaškog napada na predstavništvo UN u iračkoj prestonici u kojem su poginula 22 zaposlena, proglasila Svetski dan humanitarne pomoći.

Ban je odao počast poginulim pripadnicima UN koji su, kako je rekao, dali živote "služeći miru".

On je rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UN naučile lekciju iz svojih gubitaka i da su promenile način rada uz povećanu bezbednost i obuku, kao i pomoć porodicama žrtava.

Potpredsednik Odbora rukovodstva osoblja UN Ijan Ričards je rekao da su UN sada "meta" i da moraju učiniti više da zaštite osoblje i "svedu broj mrtvih članova osoblja na nula".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.