Ban: Nasilje mora odmah prestati

Izvor: B92, 21.Jul.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban: Nasilje mora odmah prestati

Kairo -- Generalni sekretar UN Ban Ki- mun zahtevao je danas momentalan kraj sukoba u Gazi i Izraelu, tokom posete Kairu u cilju da doprinese prekidu vatre.

"Nasilje mora prestati, mora prestati sada," rekao je on na konferenciji za novinare.

"Apelujem na sve strane da zaustave nasilje bezuslovno i da se vrate dijalogu", istakao je Ban, kako prenosi AFP.

Egipat je predložio primirje prošle nedelje koje je Izrael prihvatio, ali ga je Hamas odbacio, istakavši da traži garancije da će blokada pojasa Gaze, kojom vlada ta islamistička organizacija biti okončana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ban o Gazi: Nasilje mora odmah prestati

Izvor: Akter, 21.Jul.2014

Generalni sekretar UN Ban Ki- mun zahtevao je danas momentalan kraj sukoba u Gazi i Izraelu, tokom posete Kairu u cilju da doprinese prekidu vatre

Nastavak na Akter...

"Hamas kao Al Kaida, Boko Haram..."

Izvor: B92, 22.Jul.2014, 18:02

Tel Aviv -- Benjamin Netanijahu izjavio da je "narod Gaze žrtva brutalnog režima Hamasa", a Ban Ki-mun apelovao na Izrael da pokaže maksimalnu uzdržanost...Izraelski premijer je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare s generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom, koji je iz Kaira doputovao u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.