Ban Ki Mun otvorio Generalnu debatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun otvorio Generalnu debatu

UJEDINJENE NACIJE - Generalni sekretar Ban Ki Mun pozvao je danas zemlje članice UN da zajednički odgovore na najveće izazove u svetu - klimatske promene, nuklearno oružje i siromaštvo, javljaju agencije.

"Ako je ikada bio dobar trenutak za delovanje u obnovljenom multilateralnom duhu, onda je to sada", rekao je Ban Ki Mun otvarajući Generalnu debatu na 64. zasedanju Generalne skupštine UN.

Ban Ki Mun je pozvao lidere 192 članica UN da postave zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ciljeve i da zajednički deluju.

Nakon generalnog sekretara UN, okupljenim liderima obratiće se brazilski predsednik Luiš Injasio Lula de Silva, predsednik SAD Baraka Obama, a potom i libijski lider Muamer Gadafi.

Obama će, prema delovima govora koje je objavila Bela kuća, pozvati ostatak sveta da zajedno sa SAD preuzme odgovornost u borbi protiv globalnih izazova.

"Oni koji su kritikovali Ameriku zbog samostalnih akcija u svetu, ne mogu danas da stoje po strani i čekaju da Amerika sama rešava svetske probleme", poručiće predsednik SAD.

Obama će ukazati i da je "sada trenutak da svako preuzme svoj deo odgovornosti u globalnom odgovoru na svetske izazove".

U Generalnoj debati koja traje do 30. septembra, uz prekid 27. septembra, učestvovaće i predsednik Srbije Boris Tadić koji će se u petak obratiti okupljenima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje Generalna debata u UN

Izvor: NaDlanu.com, 23.Sep.2009

UJEDINJENE NACIJE, 23. septembra 2009. (Beta) - Lideri više od 120 zemalja okupiće se u četvrtak u sedištu UN u Njujorku, gde počinje Generalna debata na 64. zasedanju Generalne skupštine UN. Debatu će u 15 časova po srednjeevropskom vremenu otvoriti generalni sekretar UN Ban Ki Mun. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.