Balkanu prijeti nezapamćena oluja

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanu prijeti nezapamćena oluja

ZAGREB - Kako se i najavljivala, oluja koja posebno u sutra, mogla pogoditi Balkan, izgleda da je gora nego što se u prvi mah pretpostavljalo…

“Satelitska slika pokazuje već formiranje Sredozemne cikone, rekao bih i oluje. Vidite ove bijele nakupine oblaka, to su jaki olujni sistemi unutar frontalnog sustava novoformirane ciklone” navodi profesor Zoran Zadro, na popularnoj meteo stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

“U upozorenjima ste mogli vidjeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koja područja su rizična za obilne kiše i jako nevrijeme. Međutim, neće baš svako područje biti jednako pogođeno, sve će ovisiti gdje će se stvoriti ovi jaki olujni sistemi. Tu gdje se stvore, a naša regija jest na udaru, očekujte jaku grmljavinu, jak vjetar, vrlo obilnu kišu i mogućnost lokalnih poplava. Idućih 12h do 24h spomenuta ciklona će se kretati preko srednje i južne Italije prema nama. Tako da do ponedjeljka očekujemo od 50mm do 180mm kiše. Na riziku su srednja i južna Dalmacija, jugozapadna, zapadna, sjeverozapadna, srednja i istočna Bosna, Hercegovina, južna, zapadna i srednja Srbija, Crna Gora, Albanija i Makedonija”, istakao je Zadro.

(NN, Doznajemo.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Balkanu prijeti nezapamćena oluja

Izvor: Cafe.ba, 10.Okt.2015

ZAGREB - Kako se i najavljivala, oluja koja bi sutra mogla pogoditi Balkan, izgleda da je gora nego što se u prvi mah pretpostavljalo…..“Satelitska slika pokazuje već formiranje Sredozemne cikone, rekao bih i oluje. Vidite ove bijele nakupine oblaka, to su jaki olujni sistemi unutar frontalnog...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.