Balistički projektil ispaljen na prestonicu Saudijske Arabije? Biće još većih napada, upozoravaju Huti u Jemenu

Izvor: Telegraf.rs, 06.Feb.2017, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balistički projektil ispaljen na prestonicu Saudijske Arabije? Biće još većih napada, upozoravaju Huti u Jemenu

Mediji bliski šijitskim pobunjenicima u Jemenu tvrde da su pobunjeni Huti po prvi put direktno napali Rijad, glavni grad Saudijske Arabije.

Prema tvrdnjama pobunjeničke vojske, radi se o napadu balističkim projektilom koji je u nedelju tokom noći lansiran u smeru saudijske vojne baze zapadno od Rijada. Projektil je, tvrdi se u saopštenju pobunjenika, lansiran kao odgovor na rat koji Saudijska Arabija, uz pomoć provladinih snaga, vodi protiv pobunjenika od 2015. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
- Biće i većih napada - tvrde pobunjenici.

Ovim su napadom pobunjenici hteli da pokažu kako je saudijski glavni grad itekako u dometu njihovih projektila zemlja-zemlja, prenosi Index.hr.

Saudijski zvaničnici demantovali su da je projektilom pogođena njihova vojna baza kod Rijada, a prema tvrdnjama pobunjenika, radilo se o ruskom projektilu tipa Scud.

- Saudijska Arabija sada je u dometu naših projektila i, uz božju pomoć, uslediće i veći napadi - poručila je pobunjenička vlada, a prenosi njihova novinska agencija SABA.

U ratu u Jemenu provladine snage, koje podržava vojna koalicija pod vođstvom Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata bori se protiv pobunjenika koje podržava Iran. Pobunjenici nadziru velika područja među kojima je i glavni grad Sana.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski mediji: Jemenski pobunjenici ispalili balističku raketu na Rijad?

Izvor: BKTV News, 06.Feb.2017

Jemenski pobunjenici tvrde da su lansirali balističku raketu na prestonicu Saudijske Arabije, prenose svetski mediji...Huti su objavili da su uspešno izveli operaciju, a najavljuju još napada na Rijad...Saudijska Arabija je predvodnik međunarodne koaliciije protiv Huta i savezničkih jedinica jemenske...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.