Izvor: Politika, 15.Okt.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balet u objektivu „iza zavese”

Novinarska nagrada „Vip iskorak” prvi put otkad postoji Beogradski festival igre

Izložba umetničkih fotografija autorke Jelene Ćalasan nastalih „iza zavese”  prethodnog 11. Beogradskog festivala igre, biće otvorena večeras u 19 časova u Galeriji „Štab” ( Crnogorska ulica) u Beogradu.

Fotografije, koje će moći da se pogledaju i dan nakon otvaranja, prikazuju nekoliko plesnih trupa koje su oduševile prestoničku publiku, atmosferu teatra, pripreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << igrača, koreografa, pozorišnih tehničara i binskih radnika za predstavu.

Prvi put otkako postoji Beogradski festival igre, u ambijentu ove moderne galerije u Savamali dodeliće se nagrada „Vip iskorak” novinaru koji je na poseban način doprineo popularizaciji umetničke igre u Srbiji.

Novouvedeno priznanje ima za cilj da afirmiše novinare i redakcije kulture, da predstavi savremene načine i mogućnosti najavljivanja i praćenja umetničkih događaja, te da ohrabri medije u kreiranju nove pozorišne i baletske publike.

Tako će se od 2014. ova nagrada za kontinuirano i autentično praćenje inostrane i domaće plesne scene dodeljivati svake godine u periodu između dve edicije Beogradskog festivala igre, čiji je glavni pokrovitelj već sedam sezona „Vip mobajl”.

To značajno partnerstvo je pokrenulo mnoge velike projekte, a pratila ga je dragocena saradnja sa novinarima, urednicima, medijskim kućama i fotografima koji su zabeležili sve aktivnosti i događaje Beogradskog festivala igre.

B. L.

objavljeno: 15/10/2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.