Balet Ko to tamo peva u Egiptu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balet "Ko to tamo peva" u Egiptu

BEOGRAD -

U okviru manifestacije Dani srpske kulture u Egiptu, koja je u toku, baletski ansambl beogradskog Narodnog pozorišta 14. i 15. novembra će izvesti predstavu "Ko to tamo peva".

Balet, čiji je libreto urađen na osnovu scenarija istoimenog kultnog filma našeg poznatog dramskog pisca Dušana Kovačevića i na muziku Vojislava Vokija Kostića, prvo će biti izveden 14. novembra u Operi Kaira (Cairo Opera House). Dan kasnije imaće priliku da ga vidi i publika na festivalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Aleksandriji.

Predstava, u koreografiji i režiji Staše Zurovca, premijerno je u Beogradu izvedena pre šest godina, a nedavno je odigrana stoti put.

Manifestaciju Dani kulture Srbije u Egiptu, koja traje do 24. novembra, pre tri dana su otvorili ministri kulture Srbije i Egipta, Nebojša Bradić i Faruk Hosni izložbom "Tanjug: pogled u zenicu istorije".

Reč je o postavci koja sa više od 60 fotografija krupnog formata iz arhiva naše nacionalne novinske agencije svedoči o saradnji dve zemlje u poslednje tri decenije.

Publika u Kairu imaće priliku da se upozna i sa savremenom srpskom kinematografijom posredstvom filmova "Tito i ja", "Klopka" i "Ljubav i drugi zločini", kao i sa našom književnom scenom koju će predstaviti pisci Vida Ognjenović, Mihajlo Pantić, Vladislav Bajac i Laslo Blašković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.