Baku i Jerevan dogovorili novo primirje

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 22:37

Baku i Jerevan dogovorili novo primirje

Azerbejdžan i Jermenija postigli su treći put dogovor o humanitarnom primirju u ratu oko oblasti Nagorno-Karabah.

Minska grupa najavila novi sastanak za 29. oktobar.

Humanitarno primirje stupiće na snagu u ponedeljak ujutro, navodi se u zajedničkom saopštenju Stejt departmenta i vlada Azerbejdžana i Jermenije, prenosi Rojters.

U posebnom saopštenju Minske grupe, koju vode Francuska, Rusija i SAD i koja posreduje u pregovorima Bakua i Jerevana, najavljeno je da će se kopredsedavajući grupe i ministri spoljnih poslova sastati ponovo 29. oktobra kako bi razgovarali o pitanju Nagorno-Karabaha.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERIKANCI OBJAVILI: Baku i Jerevan dogovorili novo primirje

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 17:16

Azerbejdžan i Jermenija postigli su treći put dogovor o humanitarnom primirju u ratu oko oblasti Nagorno-Karabah...Režim prekida vatre u Nagorno-Karabahu počeće sutra u 08.00 po lokalnom vremenu, saopštio je Stejt department...- Prekid vatre iz humanitarnih razloga stupiće na snagu u 08.00 po...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.