Bakri: Regionu preti teroristički napad

Izvor: RTS, 04.Okt.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakri: Regionu preti teroristički napad

Mogući teroristički napadi na Srbiju, Bugarsku, Rumuniju i druge zemlje regiona, upozorio radikalni islamski lider Omar Bakri, jer su, kako tvrdi, to zemlje koje istorijski pripadaju islamu. Kao muslimanske teritorije, Bakri je naveo Španiju, Srbiju, Bugarsku, Rumuniju i Albaniju.

Radikalni islamski lider Omar Bakri upozorio je da su mogući teroristički napadi na Bugarsku, Rumuniju, Srbiju i druge zemlje regiona, jer sve te teritorije, kako tvrdi, istorijski pripadaju islamu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preneli su rumunski mediji.

Bakri je za bugarski list 24 časa rekao da "kada islam uđe na neku teritoriju, ona postaje islamska, pa je zbog toga islam obavezan da je kad-tad oslobodi", prenosi agencija Mediafaks.

Kao muslimanske teritorije, Bakri je naveo Španiju, Bugarsku, Rumuniju, Albaniju, Makedoniju, Srbiju, Kosovo i Bosnu.

"Španija je, na primer, muslimanska teritorija. Istočna Evropa, takođe. Rumunija, Albanija, Makedonija, Srbija, Kosovo, Bosna. Ali, zbog slanja trupa u Avganistan i Irak, kao i zbog vojne saradnje sa Izraelom, takođe i Bugarska je legitimna meta", rekao je Bakri.

Omar Bakri je radikalni islamski lider poreklom iz Sirije, sa čvrstim vezama sa Al Kaidom. Živeo je 20 godina u Londonu, ali je posle atentata u julu 2005. godine otišao u Liban i zabranjen mu je povratak u Veliku Britaniju.

Komentarišući Bakrijeve pretnje, rumunski ministar spoljnih poslova Titus Korlacean novinarima je rekao da je "Rumunija u prvom redu hrišćanska zemlja" i da "ne treba da komentariše razne izjave koje nemaju veze sa realnošću".

Korlacean je ipak naveo da je "Rumunija prihvatila razne strateške projekte kao što je antiraketni štit" u strateškom partnerstvu ne samo sa SAD, već i sa NATO i da će ostati "verni saveznik, nezavisno od rizika".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Balkan, meta radikalnih islamista?

Izvor: RTS, 04.Okt.2012

Mogući teroristički napadi na Srbiju, Bugarsku, Rumuniju i druge zemlje regiona, upozorio radikalni islamski lider Omar Bakri, jer su, kako tvrdi, to zemlje koje istorijski pripadaju islamu. Kao muslimanske teritorije, Bakri je naveo Španiju, Srbiju, Bugarsku, Rumuniju i Albaniju...Radikalni islamski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.