Bakondi: Srbija dala Mađarskoj garancije za kontrole granice

Izvor: Blic, 20.Sep.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakondi: Srbija dala Mađarskoj garancije za kontrole granice

Srbija je pružila Mađarskoj garancije u vezi sa kontrolama na granici, izjavio je danas savetnik za bezbednost mađarskog premijera Viktora Orbana, Đorđi Bakondi.

U intervjuu za televizijski kanal M1, Bakondi je rekao da je ministar unutrašnjih poslova Mađarske razgovarao sa srpskim zvaničnicima, što je dovelo do odluke o otvaranju graničnog prelaza Reske (Horgoš) za motorna vozila od 11 sati po lokalnom vremenu.

- Određeni nivo policije zadržava se na svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << graničnim prelazima u slučaju da je neophodno reagovati brzo i efikasno na bilo kakav bezbednosni izazov - kazao je Bakondi.

Od ponoći policija je privela 107 ljudi kod granice sa Srbijom koji su prešli nelegalno, dok je 3.400 zadržano kod granice sa Hrvatskom, saopštio je Bakondi.

Svi granični prelazi sa Hrvatskom su pod pritiskom izbeglica, istakao je Bakondi, navodeći kao primer prelaz Beremend gde je hrvatska policija prevezla izbeglice sa deset autobusa.

Mađarske vlasti imaju informacije o oko 1.000 izbeglica u Beremendu i još 2.900 na drugim graničnim prelazima, prenela je MTI.

Bakondi je naveo da vlasti ulažu napore u saradnji sa kolegama iz vojske na najfrekventnijim graničnim prelazima, kako bi se osiguralo bezbedno zatvaranje hrvatsko-mađarske granice.

U toku je rad na zatvaranju dela ove granice u dužini od 41 kilometara, dodao je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija dala Mađarskoj garancije za kontrole granice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2015

Srbija je pružila Mađarskoj garancije u vezi sa kontrolama na granici, izjavio je savetnik za bezbednost mađarskog premijera Viktora Orbana, Đorđi Bakondi. U intervjuu za televizijski kanal M1, Bakondi je rekao da je ministar unutrašnjih poslova Mađarske razgovarao sa srpskim zvaničnicima, što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.