Bakir preko Šefika Džaferovića pokušava da sakrije politička ubistva i teške ratne zločine

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakir preko Šefika Džaferovića pokušava da sakrije politička ubistva i teške ratne zločine

Mračna prošlost kandidata SDA

Ukoliko SDA zadrži poziciju u Predsedništvu BiH to znači i nastavak kontrole svih arhiva i dokaza koji su ključni za nezavisne istrage mračne prošlosti bošnjačke političke elite.

Da Bakir Izetbegović, maltene, životno zavisi od Šefika Džaferovića postaje jasno kada se malo dublje pronikne u prošlost kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Džaferović je, naime, bio načelnik Centra službi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbjednosti (CSB) Zenica od 1994. do 1996. godine kada je "prekomandovan" na mesto sekretara bošnjačke tajne službe - Agencije za istrage i dokumentaciju (AID).

AID je, podsetimo, delovao sve do 2002. godine, kada su ta bošnjačka te hrvatska tajna služba (SNS), pod pritiskom međunarodne zajednice konačno rasformirane.

Upravo ovaj period Džaferovićevog delovanja u policiji i tajnoj službi ključan je za Bakira Izetbegovića.

Tačnije, jedan drugog su primorani čuvati zbog daljnjeg zataškavanja slučajeva političkih ubistava i ratnih zločina, piše "Dnevni avaz".

Ovaj bosansko-hercegovački medij je godinu i po svakodnevno objavljivao feljton o političkim ubistvima prenoseći hiljade tekstova ponajviše Senada Avdića i njegove "Slobodne Bosne" koja je godinama dokumentovala sve ono iz čega je javnosti potpuno jasna Bakirova uloga u političkim ubistvima.

Ukupno je 18 slučajeva ubistava i misterioznih smrti u BiH koje nikada još nisu rasvetljene, a dve ključne političke likvidacije desile su se tokom Džaferovićevog mandata u AID-u.

Pratite nas na našem instagramu Srbijadanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.