Bakir SAMO CMIZDRI: Optužuje Srbiju za NAJSTRAŠNIJE, udario na TEMELJ Republike Srpske

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2018, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakir SAMO CMIZDRI: Optužuje Srbiju za NAJSTRAŠNIJE, udario na TEMELJ Republike Srpske

Odlazeći predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je, povodom izjave premijerke Srbije da se u Srebrenici nije desio genocid, da su "Bošnjaci navikli da im se dodaje so na ranu".

- Već smo navilki na te stvari i da nastavimo sa tim ljudima da živimo, komuniciramo, nastavimo da popravimo stvari. Mi pokušavamo to da popravimo - rekao je Izetbegović.

On je izneo tvrdnju da Srbija ne želi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da prizna genocid, jer "ne želi da nosi tu hipoteku".

On je rekao i da su Bošnjaci pretrpeli razne nepravde i ocenio da je i sam Dejtonski sporazum nepravda.

- Ja sa tim (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem moram da popravim odnose, rešim pitanje granice jednog dana. Mi živimo sa Srbima -rekao je Izetbegović i dodao da pitanje granica nije rešeno za vreme njegovog mandata, jer je Srbija nudila "izmene koje nisu prihvatljive".

- Nude nam neke šume, ali to je stvar za Komisiju. To ne bi trebalo Bakir Izetbegović da prelomi sa Vučićem na nekoj večeri. Ne može se tako raditi, o svemu se može pričati, ali to treba da uradi Komisija - rekao je Izetbegović.

Upitan da prokomentariše novoizabrani sastav Predsedništva, Izetbegović je rekao da od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ostalih političara očekuje zrelije ponašanje.

- Ocekujem da će se Dodik odgovornije ponašati - rekao je Izetbegović.

On je rekao da SDA vidi kao "pobedničku stranku", koja je partner Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Hrvatske demokratske zajednice.

Živim skromno, hranim se u Predsedništvu i sve svoje ručkove sam plaćam, izjavio je odlazeći predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović Izetbegović, koji je i predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije, a rekao je i da Predsedništvo BiH i inače ne troši mnogo i u prilog tome naveo da će trećinu budžeta za reprezentaciju ostaviti svom nasledniku.

- Ja lično, živim vrlo skromno. Hranim se u Predsedništvu, ali platim sve svoje ručkove. Za jednog predsednika sam siromašan čovek. Imam kuću, nemam automobil. Imam parcelu od dva duluma - rekao je Izetbegović, te dodao da će se za koji dan naći na birou rada.

On je potvrdio da su građani Bosne i Hercegovine siromašni, mada, dodao je, sve su manje siromašni.

Kao pozivitno je naveo da je dok je on bio na čelu Predsedništva zaposleno 70.000 ljudi, i to uglavnom u realnom sektoru, ali je dodao da je za smanjenju nezaposlenosti doprineo i odlazak ljudi iz BiH, što on vidi kao najveći problem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.