Bakić: Vučić je vešt demagog, svima nam se podsmeva

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakić: Vučić je vešt demagog, svima nam se podsmeva

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da aktuelna vlast predsednika države Aleksandra Vučića sigurno neće otići dobrovoljno i da neće priznati eventualni izborni neuspeh.

Bakić se za nedeljnik Vreme složio sa konstatacijom da je oružana sila jedini način smene vlasti, a kako je dodao ključno je pitanje "da bude što manje krvi" i treba razmišljati na kojim bi se načinom to moglo ostvariti.

On je rekao da su ljudski životi najdragocenji i da zato treba sve učiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kako bi došlo do smene vlasti, ali ne po cenu sklapanja dogovora sa mafijom.

"Jer, ako smo sklopili dogovor s mafijom, a izgleda da je jedan deo opozicije na to spreman, onda smo 'džaba krečili'. Onda je to samo zamena autoritarne oligarhije jednom čistom oligarhijom koja će, takođe, imati veze s mafijom", rekao je Bakić i dodao da sa mafijom nema pregovora jer se onda pristaje na njene uslove.

Bakić je ocenio da je lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije "vrlo darovit demagog koji demagogiju sprovodi na jedan vešt način i otuda i jeste na vlasti", ali i da "omalovažava svakog ko drugačije misli i bukvalno se smeje u lice tom istom narodu na koji se poziva".

"On se svima nama podsmeva. Siniša Mali u borbi protiv korupcije? Smeju nam se svima u lice i kažu:' Pogledajte kakvi ste magarci. Vidite kako vas stalno magarčim a to mogu jer prolazi'", rekao je Bakić.

Bakić je dodao da Vučić obezbeđuje poslušnost svojih kadrova tako što ih drži u "v.d. stanju", jer bi oni u slučaju da su stalno na nekoj funkciji, imali i mogućnost da samostalno delaju.

"Ja sam vršilac dužnosti nečega. A onda, posle dve godine, prebace me na neku drugu takvu poziciju i opet sam u v.d. stanju, a na moje mesto dođe drugi takođe kao v.d. Ako bi oni bili stalno na neom mestu imali bi i mogućnost da samostalno delaju. Ovako to nije moguće", rekao je Bakić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.