Baki Ljubici, zbog koje Srbija plače, konačno se SREĆA OSMEHNULA: Evo gde se i u kakvom stanju nalazi

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2018, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baki Ljubici, zbog koje Srbija plače, konačno se SREĆA OSMEHNULA: Evo gde se i u kakvom stanju nalazi

Nakon skoro mesec dana provedenih u bolnici , 87-godišnja baka Ljubica P. iz Planinskog sela Prvonek, koju niko od šestoro njene dece ne želi da prihvati nakon bolničkog lečenja, našla je svoj privremeni dom.

Baka je u utorak prebačena u Prihvatilište Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju. U Prihvatilištu navode da je pri dolasku bila prisebna i da je na pitanje kako je i da li je gladna odgovorila da je dobro, da je ručala, a zatim je zaspala. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, kaže da će baka u toj ustanovi imati sve potrebne uslove i negu do nekog trajnijeg rešenja i smeštaja u Domu za stare, o čemu će odlučiti Centar za socijalni rad.

- Baka je danas u saradnji sa Centrom za socijalni rad i voditeljem koji radi na njenom slučaju smeštena kod nas u Prihvatilište za odrasla i stara lica. Nije sama, pod nadzorom je, u toploj sobi. Mi imamo lekara i medicinsku sestru. Njoj je trenutno najneophodnija zdravstvena nega, to je prvo, ma sve ostalo što se tiče higijene, hrane i smeštaja ima ovde – kaže Tasićeva.

Na interno odeljenje Opšte bolnice u Vranju starica je primljena 18. oktobra zbog problema sa povišenim krvnim pritiskom. Kad je došlo vreme da izađe iz bolnice niko od njene dece se nije pojavio i pored poziva koji su im upućeni.

Ona je u teškom stanju, slepa i nepokretna, s dekubitusom po telu, zbog čega joj je potrebna tuđa nega i pomoć.

- Sramota je da pored šestoro dece država brine o njoj, žao mi je što se to dešava – samo je jedan od komentara radnika Centra za socijalni rad upućenih u tužnu sudbinu bake Ljubice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.