Bajramske čestitke od lidera u regionu!

Izvor: Press, 14.Okt.2013, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajramske čestitke od lidera u regionu!

Reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović je u bajramskoj poslanici poručio da bilo kakvo ljudsko postignuće nije moguće ostvariti bez atmosphere poverenja, mira, mudrih odluka, dobre komunikacije i otvorenosti za razgovor.

“Čini mi se prikladnim da u ovom mubarek danu pozovem na nužnost uljuđenog razgovora o svim teškim pitanjima u našoj domovini i zajednici”, poručio je Kavazović.

On je vernike pozvao da bi u ime vere trebalo da se odmaknu od oholim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i umišljenih. Od imitatora i neznalica koji, kako kaže, misle da su vlasnici duhovnih istina.

Kavazović je tradicionalnim pozdravom “Bajram Šerif Mubarek Olsun” poželo dobro, mir i sreću muslimanima u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i bošnjačkoj dijaspori. 

Sutrašnji praznik muslimanima u BiH čestitao je visoki predstavnik Valentin Incko koji je izrazio želju da Kurban Bajram provedu u sreći i dobrom raspoloženju u toplini svojih porodica i razumevanju, kako je rekao, duboke poruke koju ovi dani nose.

„Ovo je praznik žrtve i brige za one koji su u nevolji, a njih, nažalost, ima mnogo. To je također praznik darivanja, i svima koji ga slave najiskrenije želim da ovi dani budu još jedan doprinos suživotu, međuverskom dijalogu i razumevanju u BiH, u duhu najplemenitijih tradicija ove zemlje”, poručeno je iz Inckovog kabineta.

Srećan Kurban Bajram muslimanima u Republici Srpskoj i BiH čestitao je i predsednik Srpske Milorad Dodik.

Kurban Bajram je muslimanima u Hrvatskoj čestitao predsednik Ivo Josipović porukom da praznik provedu u radosti i porodičnom i prijateljskom okruženju, kao i da divna atmosfera Bajrama bude ujedno podsticaj miru, razumevanju i izgradnji opšteg dobra.

Premijer Zoran Milanović je vernicima islamske vere povodom Kurban Bajrama uz čestitke poručio da praznik provedu u miru, radosti i zajedništva sa porodicom i bližnjima, kao i da im naredni dani budu nadnuće za dijalog, međusobno razumevanje, pomirenje i solidarnost.

Muslimanima u Crnoj Gori praznik Kurban Bajram su čestitali predsednici države, Skupštine i vlade, Filip Vujanović, Ranko Krivokapić i Milo Ðukanović.

„Želim da u ovim danima svi domovi budu puni radosti i ljubavi za bližnje. Neka ovaj veliki praznik svojom plemenitom porukom osnaži duh solidarnosti, čovekoljublja i dobrote“, navodi se u Vujanovićevoj čestitiki.

On je poručio da treba učiniti da Crna Gora uvek bude primer eđukonfesionalne i multietničke harmonije.

“Sledimo taj put i zajednički gradimo lepšu budućnost za sve građane Crne Gore“, poručio je Vujanović.

„Želim da ove mubarek dane provedete u miru, sreći, dobrom zdravlju i porodičnoj toplini, kao i da se ostvare sve želje i nade iz vaših molitvi na zadovoljstvo kako članova crnogorske Islamske zajednice tako i države Crne Gore“, naveo je u svojoj čestitki Krivokapić.

On je uveren da će građani islamske verei ove praznične dane provoditi u uverenju da su tolerancija i međusobno uvažavanje, uz poštovanje različitosti, pretpostavka za dalji skladan suživot u Crnoj Gori, a ujedno i temeljni uslov da svaka nacionalna i verska zajednica razvija, neguje i afirmiše svoje najviše vrednosti.

Uz želju da nastupajući verski praznik provedu u sreći i miru zajedno sa porodicama, prijateljima i komšijama, a u duhu vere i nade u bolje sutra, Ðukanović je iskazao uverenje da će „ovaj veliki verski praznik još više učvrstiti temelje porodičnih vrednosti te podstaći na toleranciju i međusobno uvažavanje koji su korijen svakog prosperitetnog društva“.

„Siguran sam da će, na ovim osnovama, Crna Gora ostati simbol države koja baštini multikonfesionalni i multietnički sklad kao iskonske vrline suživota i garante mira među građanima svih religija i opređeljenja“, stoji u bajramskoj čestitki Ðukanovića.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.